chrome firefox opera safari iexplorer

На Західну Україну і в Європу можна подорожувати поїздом зі своїм авто

11 грудня 2013 о 13:44

При замовленні перевезення автомобіля до Ужгорода поїздом Укрзалізниця гарантує його власникам квитки в купейні вагони цього ж поїзда, повідомляє прес-служба відомства. 

З 27 грудня Укрзалізниця включає до складу поїзда Київ — Ужгород спеціальний вагон для перевезення автотранспорту. 

«Скориставшись послугою вагонів-автомобілевозів, можна дістатися до місця призначення найбільш безпечним транспортом — поїздом — зі своїм автомобілем, незалежно від погодних умов, відпочиваючи в комфортних умовах і зберігаючи ресурс автомобіля. Також це зручно для охочих подорожувати країнами Європи — до Ужгорода їх авто доставлять поїздом разом з пасажирами. А далі — повна свобода пересування», — зауважили фахівці головного пасажирського управління Укрзалізниці. 

Оформити замовлення на перевезення автомобіля можна по інструкції на офіційному сайті Укрзалізниці. 

«Зараз вагони-автомобілевози курсують у складі поїздів №12/11 Київ — Сімферополь та №80/79 Київ — Дніпропетровськ. Ця послуга користується попитом», — поінформували в Укрзалізниці. Так, за 10 місяців поточного року між Києвом і Сімферополем було перевезено 1424 автомобіля, між Києвом і Дніпропетровськом -751 автомобіль. 

Базовий тариф за перевезення 1 тонни автомобіля (без додаткових платежів) на маршруті Київ — Ужгород становить 588 грн, Київ — Сімферополь — 633,6 грн, Київ — Дніпропетровськ — 385,2 грн. 

«Суцільнометалевий вагон-автомобілевоз обладнаний спеціальними засобами для кріплення автомобіля, а також системою охорони. Такий вагон може вміщати від 4 до 7 машин в залежності від їх габаритів. Вагон супроводжує провідник, який оформляє опис автомобіля, координує завантаження і вивантаження і забезпечує збереження машини на шляху прямування поїзда», — зазначають в УЗ.

Джерело: ТСН
Розділи: Туристичні новини

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути