chrome firefox opera safari iexplorer

Названо переможців цьогорічної «Книги року ВВС»

16 грудня 2013 о 09:35
«Далекий простір» Ярослава Мельника і «Хто зробить сніг» Мар'яни і Тараса Прохаськів стали переможцями конкурсу «Книга року BBC – 2013» та «Дитяча Книга року ВВС – 2013».

Автор-переможець у кожній номінації отримає премію 1000 фунтів стерлінгів у гривневому еквіваленті, йдеться у повідомленні ВВС Україна.

Видавництва, де вийшли друком книжки переможців, отримають право використовувати логотип конкурсу «Книга року ВВС» на всіх наступних виданнях цих книжок.

«Роман Ярослава Мельника, який переміг – це антиутопія, яка досліджує питання свободи. Романіст пише про свободу бачити, уникнути світу сліпих – але водночас і про свободу уникнути світу тих, хто може бачити – і хто править сліпими. Це – теми, які піднімаються в літературі по всьому світу, і крізь призму мандрівки головного героя цей роман дуже яскраво показує, що означає свобода і яка її ціна», каже редактор Європейського Хабу Bсесвітньої служби ВВС Артем Лісс.

«Сніг – це звичайна річ для українців взимку, але чудова книга Мар’яни і Тараса Прохаськівзаслуговує на відзнаку. З неї наймолодші громадяни України дізнаються про дружбу, а також про те, як триматися разом і долати страх. Культурна програма ЄБРР стала партнером ВВС Україна для того, щоб підтримувати українську літературу, тому що ми віримо, що література є ключовою складовою демократичного суспільства, і вона починається з дитячих книг», — говорить Джонатан Чарльз, Директор з комунікацій ЄБРР.

Цього року до журі премії «Книга року ВВС» увійшли: Віра Агеєва, професор

літературознавства Національного університету «Києво-Могилянська академія», Тарас Федюк, поет, Ольга Герасим'юк, журналіст, Ніна Кур'ята, головний редактор ВВС Україна, Світлана Пиркало, радник ЄБРР з питань культури.

Премія «Книга року ВВС» була започаткована у 2005 році. З 2012 року, коли з'явилася нова номінація «Дитяча Книга року ВВС», премія проводиться у партнерстві з Культурною програмою ЄБРР.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути