chrome firefox opera safari iexplorer

«Репортери без кордонів» розпочали власне розслідування побиття Чорновол

26 грудня 2013 о 12:44

«Репортери без кордонів» проводять власне розслідування брутального побиття журналістки Тетяни Чорновол. Про це повідомив голова правління цієї міжнародної організації Кристіан Мір.

За його словами, журналістське розслідування ще триває, і тому він поки не може сказати, хто міг бути причетний до замаху і що стало причиною. «Але цей випадок, безумовно, вартий якнайрізкішого осуду», — додав представник правозахисної організації.

Він закликав українську владу зробити все для того, аби було притягнуто до відповідальності «винуватців та причетних до цього замаху».

Водночас, за словами Міра, вже тепер очевидно, що цей напад вписується у «загальну небезпечну атмосферу діяльності журналістів в Україні».

На думку представника «Репортерів без кордонів», великою проблемою України є те, що багато випадків насильства стосовно журналістів залишаються непокараними.

«Найбільше ми боїмося, що замах на журналістку Тетяну Чорновол залишиться безкарним»,- підкреслив Мір.

Нагадаємо, уночі 25 грудня невідомі на Бориспільській трасі побили журналістку та активістку Тетяну Чорновіл. У жінки діагностували струс мозку, гематоми на обличчі, зламаний ніс.

Сама журналістка пов'язує напад з активною громадською діяльністю. Міліція відкрила провадження за фактом побиття Чорновіл.

Міліція встановила трьох осіб, підозрюваних у нападі на журналістку та активістку Тетяни Чорновол. Двоє підозрюваних вже затримані, третього оголошено в розшук.

Як повідомила речник ГПУ на одного з затриманих зареєстрований автомобіль, в якому були нападники на Чорновол.

Журналісти встановили, що людина з прізвищем Храмцов Олександр Володимирович, на яку зареєстрована машина з нападниками на журналістку Тетяну Чорновол, фігурує в реєстрації первинної організації Партії регіонів у Запоріжжі. Згідно з інформацією ЗМІ, Храмцов продав машину Porsche Cayenne Сергію Котенку півроку тому.

Джерело: Тиждень
Розділи: Суспільство