chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні кияни зможуть вклонитися мощам святого великомученика Георгія Побідоносця

03 грудня 2013 о 09:44

З-5 грудня у у Спасо-Преображенському соборі (Голосіївський район Києва) перебуватимуть чесні мощі святого великомученика Георгія Побідоносця, повідомляє УНН.

Як зазначили у храмі, в ці дні Православна Церква відзначає одне з дванадцяти головних свят — Введення у Храм Пресвятої Богородиці (4 грудня).

Десниця святого великомученика Георгія прибуде до України зі Святої Гори Афон з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира та за сприяння Президента України Віктора Януковича.

Нагадаємо, минулого року у Спасо-Преображенського храмі збудовано унікальну дзвіницю з 56 дзвонів. Втілювач цього задуму – голова парафіяльної ради та ктитор собору Ігор Лисов."Наш карильйон – найбільший в Україні на сьогодні, на ньому встановлено 56 дзвонів. Для порівняння: карильйон дзвінниці Михайлівського золотоверхого собору має 51 дзвін", — розповіли у у Спасо-Преображенському храмі.

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Новини культури

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути