chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні в Україні святкують День Збройних Сил

06 грудня 2013 о 09:59

У п'ятницю, 6 грудня, відзначається День Збройних Сил України. З нагоди свята у Києві відбудуться урочисті заходи за участю керівництва Міністерства оборони та Генерального штабу ЗС України, військовослужбовців частин та установ гарнізону.

Так, о 09:00 міністр оборони України Павло Лебедєв, начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Володимир Замана, члени колегії Міністерства оборони України та керівники структурних підрозділів оборонного відомства візьмуть участь у церемонії покладання квітів до могили Невідомого солдата, пам'ятника тричі герою Радянського Союзу маршалу авіації Івану Кожедубу і до бюстів Героїв Радянського Союзу на Алеї Слави.

Делегація Тилу, Озброєння та Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України візьме участь у церемонії покладання квітів до стели Перемоги, а представники Командування Сухопутних військ ЗС України – до пам'ятника генералу армії Миколі Ватутіну та до пам'ятника героям-танкістам.

Крім того, урочисті церемонії покладання квітів до пам'ятників, меморіалів, пам'ятних місцях відбудуться по місцях дислокації військових частин.

О 09:30 в Трапезному храмі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври планується Божественна літургія з нагоди 22-ї річниці Збройних Сил України.

О 12:00 в Орденській залі відбудеться церемонія нагородження державними нагородами кращих військовослужбовців Збройних Сил України та вручення Міністром оборони України погон вищому офіцерському складу.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути