chrome firefox opera safari iexplorer

Столичні транспортники готові завтра розпочати страйк

23 грудня 2013 о 15:23

Працівники КП «Київпастранс» мають намір у найближчі дні влаштувати загальний страйк через заборгованість з виплати зарплати. Про це пише газета «Сегодня»
У профспілці транспортників називають крайній день вирішення їх проблем вівторок. За даними столичної прокуратури, заборгованість складає 93 млн грн.

Видання відзначає, що у суботу водії столичних депо виїхали на маршрути з плакатами, які були наклеєні на вікна салонів трамваїв, тролейбусів і автобусів: «Ментам закупили кийки й автомати, а я вже півроку сиджу без зарплати», «Я готовий до всеукраїнського страйку, а ти?».

«Це був перший попереджуючий крок. З нами ще не розрахувалися за жовтень місяць, виплатили лише 40 %. Минулої п'ятниці мені на банківську картку надійшло 300 гривень. Зі мною повинні розплатитися майже за два місяці — це близько 8 тисяч гривень. Через тиждень Новий рік, а грошей не те що на свято, на їжу немає! Адже ми працюємо понаднормово, перевозимо пасажирів, а деякі автопарки і тролейбуси стали безкоштовним розвезенням для міліції. Ми більше не можемо без грошей!» — скаржиться Іван, водій тролейбуса з депо №2.

Голови профспілок транспортників сьогодні мають намір зустрітися з гендиректором КП «Київпастранс» Миколою Ламбуцьким.

«Питання будемо ставити руба: зарплати або страйк. Ми прекрасно розуміємо, що мітингувати ми не маємо права. Однак це не означає, що ми спустимо все на гальмах. Люди кілька місяців сидять без грошей, і іншого виходу у них немає. У нас є свої методи боротьби . Якщо з нами не розрахуються, ми вже у вівторок почнемо страйк. Наприклад, водії будуть масово брати лікарняні. Або почнуть писати заяви про звільнення. У будь-якому випадку транспорт не ходитиме нормально. Сподіваюся, кияни нас зрозуміють» , — говорить представник профспілки Сергій.

У КП «Київпастранс» заборгованість визнають, однак про запланований страйк, як і про зустріч з керівниками профспілкової організації, нічого не знають. «Вперше чую про страйк та зустріч з профспілкою. Що стосується заборгованості по зарплаті, то вона є. Однак коли буде погашена, я вам сказати не можу» , — говорить гендиректор КП Микола Ламбуцький.

Нагадаємо, минулого тижня через борги по заробітній платі страйкували транспортники Дніпропетровська.

А актори Черкаського обласного театру заявили про зарплатні борги прямо під час вистави.

Джерело: Тиждень
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути