chrome firefox opera safari iexplorer

Столичні транспортники попереджають про масштабний страйк

22 грудня 2013 о 10:03

Водії столичних депо заявляють про намір провести страйк на знак протесту проти невиплати заробітної плати.

Про це повідомляє Всеукраїнський страйковий комітет у соціальній мережі в Facebook, передають «Коментарі».

Так, 21 грудня транспортники провели попереджувальну акцію: водії виїхали на маршрути з плакатами, в яких висловлювали своє невдоволення затримкою зарплат. На плакатах транспортники написали гасла: «Міліції закупили кийки й автомати, а я вже півроку сиджу без зарплати», «Зарплати не було і немає — спасибі партії за це», «Я готовий до всеукраїнського страйку, а ти ?».

Фото Всеукраїнського страйкового комітету

Фото Всеукраїнського страйкового комітету

«Незважаючи на заяви представників влади про повне погашення заборгованості перед київськими транспортниками, більш ніж 10 тисяч працівників Київпастрансу досі не отримали зарплату навіть за жовтень. Загальна сума боргу, згідно з інформацією прокуратури Києва, становить 93 млн гривень», — повідомили у страйковому комітеті.

Транспортники також відзначають, що протягом останнього місяця вони були змушені працювати понаднормово, перевозячи, в тому числі вночі, працівників МВС і військовослужбовців внутрішніх військ між центром міста і на місця їх тимчасової дислокації.

Фото Всеукраїнського страйкового комітету

Фото Всеукраїнського страйкового комітету

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути