chrome firefox opera safari iexplorer

Українська влада ігнорує заклики до діалогу, – ЄС

11 грудня 2013 о 13:27

Застосувавши силу проти мирних демонстрантів, влада України продемонструвала, що ігнорує заклики ЄС та США до діалогу. Про це заявив міністр закордонних справ головуючої в ЄС Литви Лінас Лінкявічус.

Як передає кореспондент УНІАН з Брюсселя, про це йдеться в спеціальній заяві міністра Лінкявічуса, який перебуває у Брюсселі.

«Влада публічно продемонструвала, що ігнорує заклики представників ЄС та США, які нині перебувають у Києві, не вживати подальших кроків, які можуть погіршити ситуацію. Дії влади України підривають її обов’язки та відповідальність як головуючої країни в Організації з безпеки та співробітництва у Європі», – йдеться у заяві.

«Я повторюю заклик до української влади зупинити насильницькі дії і провокації негайно, розслідувати усі випадки насильства і покарати винних», – додав литовський міністр.

У заяві також говориться, що «свобода висловлювань і право на мирні демонстрації є основоположними європейськими цінностями і жоден уряд, який декларує вибір європейського шляху, не може діяти в такий спосіб, як ми це бачили вночі у Києві».

Міністр наголосив, що дії міліції проти мирних демонстрантів не лише демонструють зневагу до таких цінностей, але й брак бажання почати серйозних діалог з представниками громадянського суспільства та опозиції, які мають чітке бачення європейського майбутнього.

Додамо, що Міністерство закордонних справ Польщі висловлює глибоке занепокоєння подіями останньої ночі в Києві та закликає покарати винних у застосуванні сили до мирного населення. До МЗС Республіки Польща викликали посла України Маркіяна Мальського, аби переказати українській стороні оцінку нічних подій. Таку заяву оприлюднено сьогодні на сайті відомства.

МЗС Польщі висловило глибоке занепокоєння подіями останньої ночі в Києві та закликає покарати винних у застосуванні сили до мирного населення.

Колишній президент Польщі Олександр Кваснєвський заявив, що події минулої ночі в центрі Києва продемонстрували небажання Януковича до діалогу щодо врегулювання ситуації в країні.

Джерело: ZAXID.NET
Розділи: Суспільство