chrome firefox opera safari iexplorer

Українці можуть отримати британську візу за 10 хвилин – Daily Mail

06 грудня 2013 о 14:49

Десятки тисяч українських мігрантів отримують британські візи без належних перевірок протягом десяти хвилин, незважаючи на те, що ця країна вважається “високоризиковою” з точки зору можливої фальсифікації документів при подачі заявок, пише Daily Mail.

Про це стало відомо завдяки доповіді про діяльність візового центру у Варшаві, який опрацьовує близько 56 тисяч заявок на рік, і понад 36 тисяч з них надходять з України. Доповідь викликає побоювання, що тисячі людей в’їжджають в країну як туристи, а потім залишаються в ній і працюють нелегально, зазначає автор статті Джек Дойл. Як говориться в доповіді, недосвідчений і тимчасовий персонал змушений опрацьовувати по 45 заявок в день, тобто по одній заявці кожні десять хвилин.

У результаті перевірка документа, спрямована на те, щоб з’ясувати, чи дійсно людина їде в країну туристом чи має намір в ній залишитися надовго, не проводяться. “Співробітники порушують правила, що вимагає, що вони повинні уважно розглядати кожну п’яту справу, і протягом трьох місяців лише 3% заявок проходять ретельний контроль”, – пише автор статті.

“Ми з подивом дізналися, що відсоток відмов для Києва значно нижчий, ніж для інших місць регіону”, – йдеться в доповіді. За словами інспекторів, він впав з 14% у жовтні 2012 року до 4% в червні цього року.

Джерело: 7Днів.ua
Розділи: Туристичні новини

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути