chrome firefox opera safari iexplorer

Як не захворіти взимку: ТОП-5 порад

26 грудня 2013 о 13:09

Більшість людей вважає, що застуди в зимовий період неминучі. Але дотримання простих рекомендацій, складених експертами, допоможе значно знизити цей ризик.

1. Не торкайтеся обличчя. Ми можемо торкатися обличчя (носа, рота) несвідомо, а тим часом, це сприяє поширенню вірусів, говорить лікар первинної допомоги та доцент медичного центру Векснера Університету штату Огайо, Майкл Ланган. Проведені раніше дослідження показали, що люди забруднюють руки мікробами частіше, ніж миють їх.

2. Мийте руки. Правильне миття рук (з милом протягом 20 секунд) запобігає розповсюдженню мікробів. В дорозі можна використовувати дезінфікуючий засіб для рук.

3. Зробіть щеплення від грипу. ВООЗ вважає це найкращим способом захисту від вірусів і ускладнень грипу.

4. Уникайте застужених людей. Принаймні, обмежте контакти з тими, хто підхопив грип або застуду. Особливо потрібно поберегтися людям з хронічними захворюваннями, вагітним жінкам та маленьким дітям.

5. Будьте активними і майте здорові звички. Здоровий спосіб життя, який включає виконання фізичних вправ, правильне харчування і достатній сон, убереже вас від наслідків мінливої погоди. Доктор Ланган підкреслив, що ефективність вітамінів С, Е і цинку в профілактиці застуди не достатньо доведена.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути