chrome firefox opera safari iexplorer

Завтра виконавча служба звільнятиме Київраду та Кабмін

04 грудня 2013 о 23:26

Завтра вранці представники виконавчої служби спробують звільнити адмінбудівлі, котрі зараз у Києві займають опозиціонери та протестувальники. Згідно з рішенням суду, мітингувальники мають полишити КМДА та перестати блокувати Кабмін.

Відповідна інформація розміщена на офіційному сайті Державної виконавчої служби.

«5 грудня 2013 о 10:00 біля центрального входу будівлі уряду та об 11:00 біля будівлі КМДА розпочнуться виконання рішень суду про заборону будь-яким особам вчиняти дії щодо блокування уряду та КМДА», – йдеться у повідомленні.

«Це виконання рішень суду не передбачає застосування примусових дій з боку влади», – вказано у повідомленні виконавчої служби. 

Тож завтра вранці представники Державної виконавчої служби України прибудуть до будівель Київської міської державної адміністрації та Кабінету міністрів для оголошення рішення суду щодо звільнення захоплених пікетувальниками державних приміщень.

Нагадаємо, що 1 грудня активісти Євромайдану зайшли у Будинок профспілок і будівлю Київської міської державної адміністрації, де перебувають досі. Зокрема, у будівлі КМДА продовжує працювати пункт обігріву та медичної допомоги учасникам масових протестів. Сьогодні, 4 грудня, голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов заявив, що влада не має претензій до людей з числа учасників акції протесту, що перебувають в будівлі КМДА.

Окрім того, з 1 грудня у столичному Будинку профспілок працює цілодобовий прес-центр Штабу національного спротиву, прес-центр для журналістів та відкрито Координаційний центр правового захисту. Сьогодні Федерація профспілок України заявила, що працює у штатному режимі та надає допомогу учасникам антиурядової акції.

А сьогодні вранці мітингувальники заблокували центральний вхід до Кабміну, однак працівники уряду все ж змогли потрапити в приміщення. Під стінами МВС та Генпрокуратури також відбулося пікетування зі спробами заблокувати роботу установ.

Прем’єр-міністр Микола Азаров погрожував пересадити всіх, хто причетний до блокування роботи адмінбудівель.

Джерело: ZAXID.NET
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути