chrome firefox opera safari iexplorer

Антибіотики можуть перестати лікувати вже через 10 років

09 січня 2014 о 14:33

У Великобританії вчені попереджають, що «золотий вік» антибіотиків може скінчитися вже в найближчі 10 років.

Як повідомляє The Daily mail, причиною цього може стати стійкість вірусів до антибіотиків, яка з року в рік зростає. За словами професора Джеремі Фаррера, впродовж останніх 10 років медики застосовували антибіотики за потреби і без неї.

Для прикладу, він наводить лікування сильними препаратами простої застуди чи інфекцій, які можна вилікувати і без антибіотиків. За словами професора Фаррера, все це призводить до того, що віруси стають стійкими до ліків і впродовж найближчого десятиліття навіть слабкі віруси можуть стати смертельними. 

«Люди довше лікуються в клініках, пацієнти страждають серйозніше навіть від слабких вірусів, у них частіше з'являються ускладнення. Все це пов'язано із зростанням стійкості вірусів і бактерій до антибіотиків», — переконаний професор Фаррер.

За його словами, антибіотики втратять свою дієвість поступово і це може статися за найближче десятиліття. Нагадаємо, що раніше в Україні лікарі били на сполох: українці бездумно ковтають антибіотики.

Джерело: ТСН
Розділи: Здоровий спосіб життя

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути