chrome firefox opera safari iexplorer

Баррозу: Угода про асоціацію із Україною залишається на столі

30 січня 2014 о 17:41

Брюссель залишає відкритим питання щодо підписання угоди про асоціацію із Україною.

Про це заявив президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу після закінчення зустрічі з прем'єр -міністром Польщі Дональдом Туском, на якій обговорювалася ситуація в Україні.

Баррозу підтвердив позицію Брюсселя про те, що пропозиція щодо угоди про асоціацію та глибокої і всеосяжної зони вільної торгівлі «залишається на столі».

«Те, що необхідно зробити зараз — це зупинити насильство і відкрити політичний процес в Україні. Це на сьогодні — пріоритет», — сказав президент Єврокомісії.

Він наголосив, що ЄС поважає суверенітет України.

«Ми не змагаємося ні з ким. Ми хочемо, щоб українські люди вільно вирішували своє майбутнє. Суверенність України, як незалежної країни, повністю поважається. Насильство має припинитися, нормальне функціонування інституцій повинно відновитися», — упевнений президент Єврокомісії.

У свою чергу прем'єр Польщі Дональд Туск наголосив, що українська влада має віднайти консенсус. «Влада в Києві повинна зрозуміти, що тільки діалог і консенсус в Україні дозволить активну і реальну допомогу дій з боку ЄС. Партнером для ЄС є цілісна Україна, тобто і влада, і опозиція», — цитує польського прем'єра його сайт.

8 травня

Інші дати
Микола Козловський
1921 –  український майстер фотографічних справ. Лауреат Шевченківської премії за фотоальбом «Києве мій».  
Розгорнути
Народився Данило Лідер
(1917, с. Вікторівка, Росія - 2002) - художник театру, педагог. Народний художник України. Серед найвідоміших робіт: оформлення вистав "Ярослав Мудрий" І. Кочерги, "Король Лір" В. Шекспіра, "Дядя Ваня" А. Чехова, "Візит старої дами" Ф. Дюрренматта, "Тев'є-Тевель" за Шолом Алейхемом.
Розгорнути
Народилася Надія Кибальчич
(1878, с. Ясногород Житомирської обл. - 1914) - українська письменниця, перекладачка. Автор книжок "Поезії", "Дитячі оповідання", "Малий Ніно", "Спогади кота Сивка" та ін.
Розгорнути
Народився Василь Вовк-Карачевський
(1834, с. Дуболучівка Чернігівської обл. - 1893) - український громадсько-культурний діяч, публіцист, перекладач, Автор публіцистичних сатей, історичних досліджень ("Канів і його коротка історія"), перекладів праць М. Костомарова, М. Дашкевича, В. Антоновича.
Розгорнути