chrome firefox opera safari iexplorer

До уваги водіїв: сьогодні вдень очікуються сильні снігопади й заметілі

21 січня 2014 о 12:27

За повідомленням Гідрометцентру України, вдень 21 січня сильні снігопади й заметілі очікуються в центральних, східних, Волинській і Рівненській областях України, повідомляє прес-служба департаменту ДАІ МВС України.

На Прикарпатті, у Вінницькій і в південних областях подекуди очікуються сильні опади, ожеледь, місцями сильна, в південній частині подекуди пориви вітру 15-20 м/с, на дорогах країни ожеледиця.

ДАІ звертає увагу водіїв на особливості експлуатації транспортних засобів у зимовий період.

«Вирушаючи в дорогу, перевірте технічний стан авто, зверніть особливу увагу на стан зовнішніх світлових приладів транспортних засобів, склоочисників, обігрівачів салону. Не забувайте про встановлення на своїх автомобілях шин із зимовим малюнком протектора, подбайте про запас палива», — йдеться в повідомленні.

У Державтоінспекції також закликали водіїв неухильно дотримуватися правил дорожнього руху: не перевищувати швидкості, користуватися пасками безпеки, дотримуватися безпечної дистанції та правил паркування (аби не заважати роботі снігоприбиральної техніки). «З особливою обережністю рухайтеся мостами й естакадами, відмовтеся від ризикованих маневрувань. В умовах недостатньої видимості рухайтеся з увімкненим ближнім світлом фар або протитуманними ліхтарями», — повідомляється в прес-релізі.

Під час різкого погіршення погодних умов по можливості утримайтеся від поїздок на власному транспорті, особливо на далекі відстані.

«Якщо все-таки виїхати вкрай необхідно, будьте особливо уважними та обережними за кермом. Не нехтуйте власною безпекою та безпекою пасажирів, уважно стежте за прогнозами синоптиків і дотримуйтеся порад Державтоінспекції. Якщо під час руху ви побачили, що хтось потрапив у скрутне становище через негоду, викличте на допомогу ДАІ або аварійні служби», — резюмується в повідомленні ДАІ.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути