chrome firefox opera safari iexplorer

Екологи знайшли пояснення аномально теплій зимі

10 січня 2014 о 15:35

Причиною напрочуд теплої зими є серйозні кліматичні зміни у всьому світі, пов’язані зі збільшенням викидів в атмосферу парникових газів та інших забруднюючих речовин. Про це на брифінгу повідомила голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко, передає кореспондент УНН.

“Сьогодні ми спостерігаємо ряд природних аномалій у всьому світі. Стабільно тепла температура тримається не лише в Україні, але й в деяких країнах Європи. Бачимо, що Ірландія і Великобританія потерпають від повеней, а США навпаки замерзає. Екологи не розмежовують усі ці аномалії, це все негативні наслідки глобального потепління”, — прокоментувала Т.Тимочко.

Експерт також зазначила, про важливість того, щоб українські великі компанії почали зменшувати навантаження на атмосферу.
“Сьогодні у нас є великі підприємства, які відмовляються від використання природного газу у своєму виробництві. Вони інвестують значні кошти в такі альтернативні варіанти, як сонячні панелі та вітряки. 

Хотілось, щоб український уряд почав спрямовувати свої преференції на підтримку таких ініціатив наших підприємств”, — сказала Т.Тимочко.

Еколог також наголосила на постійному збільшенні рівня Світового океану.

“У результаті цього процесу у майбутньому під водою можуть опинитися острови Тихого океану і навіть частина українського узбережжя, зокрема у Херсонській області”, — зауважила вона.

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Довкілля

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути