chrome firefox opera safari iexplorer

Кабмін дозволив стріляти по демонстрантах з водометів на морозі

22 січня 2014 о 14:37

Кабінет міністрів України зняв обмеження, які забороняють застосовувати водомети на морозі. 

До цього часу застосування водометів при температурі повітря нижче 0 градусів за Цельсієм було заборонено згідно з пунктом 16 чинних правил застосування засобів при охороні громадського порядку.

При використанні водометів на морозі існує небезпека поранити людей уламками криги. Крім того, перебування у мокрому одязі при мінусовій температурі може викликати пневмонію та інших захворювань. Однак тапер ці правила було скасовано.

«Водомети застосовуються працівниками міліції для припинення масових безпорядків і групових порушень громадського порядку, відбиття нападу на будівлі, приміщення, споруди і транспортні засоби незалежно від їх належності, захисту громадян і самозахисту від нападу та інших дій, що створюють загрозу їх життю, здоров'ю, житлу чи майну», — йдеться в новій постанові Кабінету міністрів України.

До цього часу правоохоронці на вулиці Грушевського один раз застосовували водомети. Однак запевняли, що лише гасять ними підпалені автобуси

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути