chrome firefox opera safari iexplorer

Канада ввела санкції на в'їзд для українських чиновників

29 січня 2014 о 10:34

Уряд Канади заявив про заборону на в'їзд до країни для українських чиновників у відповідь на зіткнення між протестувальниками і міліцією у Києві, повідомляє канадський портал СВС News у вівторок ввечері.

«Ми ввели обмеження — з негайним набуттям чинності — для в'їзду до Канади ключових українських чиновників, які були відповідальні за придушення і замовчування протестних голосів», — заявив журналістам після відповідних парламентських дебатів у вівторок в будівлі парламенту міністр громадянства та імміграції Канади Кріс Александер.

Він підкреслив, що уряд був змушений прийняти дані заходи у зв'язку «вкрай сумними» і «нещодавніми діями членів української правлячої еліти перед обличчям масових і наростаючих протестів». «Канада продовжать підтримувати український народ у їхній відважній і сміливій підтримці свободи та демократії», — підкреслив він.

Міністр закордонних справ Джон Беірд підтримав свого колегу і попередив Україну про можливі санкції. «Я гадаю, що це важливий крок. Ми обов'язково продовжимо рухатися далі в цьому напрямку і нарощувати дії, якщо це буде потрібно», — повідомив він журналістам у парламенті.

Дж.Беірд зазначив, що уряд Канади уважно стежить за розвитком ситуації в Україні. «Це не останній крок Канади в цьому питанні — це просто дія в рамках наших зобов'язань і підтримки свободи та процвітання в Україні», — додав він.

Голова зовнішньополітичного відомства Канади також повідомив, що за годину до оголошення про введення санкцій він зустрічався з верховним представником ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Кетрін Ештон. Він також повідомив, що буде контактувати з чиновниками зі США з даного питання.

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути