chrome firefox opera safari iexplorer

Лікарі на Грушевського повідомили про загибель 5 людей

22 січня 2014 о 18:36

У сутичках на вулиці Грушевського в місті Києві, що тривають з 19 січня, загинули вже 5 осіб.

Про це Громадському радіо повідомив Олег Мусій, координатор медичної служби штабу національного спротиву.

«Вбитих наразі 5 осіб. З 00:00 сьогоднішнього дня постраждалих близько 300», — розповів він.

У 4 з цих осіб, стверджує Мусій, можна було чітко визначити поранення від вогнепальної зброї від пострілів в грудну клітку, шию та голову.

За його словами, 2 з них, які були при смерті, лікарі не змогли надати допомогу, оскільки Беркут якраз розпочав свій наступ.

Зараз постраждалим надають допомогу в Будинку профспілок, оскільки, за його словами, Беркут підірвав медпункт на Грушевського – там зараз вибиті вікна і двері.

«Вчора були здійснені три напади і стрілянина в бік медиків, постраждали наші лікарі», — розповів активіст.

За його словами вчора, 21 січня, коли волонтер з червоним хрестом на одязі надавав допомогу пораненому йому тричі вистрелили в спину.

Також Мусій запевняє, що Беркут використовує новий тип газу, що викликає більш серйозне отруєння.

Як повідомлялося, під час сутичок на Грушевського із колонади біля стадіону Динамо впало двоє чоловіків, один з яких помер у лікарні від отриманих травм. ГПУ офіційно підтвердила загибель ще двох чоловіків від вогнепальних поранень.

Також з'явилася інформація про те, що у Бориспільському районі, куди раніше викрадачі вивезли Ігоря Луценка, виявлено два трупи зі слідами тортур.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути