chrome firefox opera safari iexplorer

На захист Верховної Ради від хакерів витратили 2 млн гривень

22 січня 2014 о 10:51

Управління справами ВР у грудні уклало контракти на закупівлю комп'ютерної техніки та ПЗ на суму 14,78 млн грн, повідомляє «Вісник держзакупівель».

У списку покупок — система протидії DDoS-атакам на сайт ВР за 1,8 млн грн, міжмережевий екран за 2,3 млн, маршрутизатор за 200 тис. грн, система збереження даних за 500 тис. грн, програмне забезпечення віртуалізації з пусконалагодженням за 2,3 млн., обладнання системи енергозабезпечення та кондиціонування за 3,8 млн грн, і 4 комутатори за 117 тис. грн. 

Як пише «Сегодня», IT-фахівці вважають, що на частину обладнання ціни можуть бути завищені.

«Ми не знаємо, які саме сервери і обладнання закупили, але є дуже великі сумніви, що ринкова вартість устаткування і послуг не відповідає вартості, зазначеній у таблиці. Якщо говорити про систему збереження даних, то за півмільйона можна купити у компанії «Гугл» цілий шматок датацетру (великий ангар, в якому стоять сервери — «Сегодня»). А програмне забезпечення з пусконалагодженням за 2 мільйони — це нереально дорого», — сказав київський програміст Борис.

В ІТ-відділі, який займається обслуговуванням ВР, сказали, що нове обладнання поки не встановлювали: «Старе «залізо» вмирає, його давно пора міняти, якщо це не зробити, сервер Ради довго не протягне з урахуванням постійних атак. Що там купили, не знаю, але включать нескоро. А аналітиків, які могли б займатися DDoS-атаками, у нас взагалі немає. У нас дуже мало людей працює (50-70 осіб техпідтримки на 3000 комп'ютерів — «Сегодня»).

«Без аналітиків це все марно, — в свою чергу кажуть фахівці, — тому що просто програми від хакерів не захистять».

Джерело: УНІАН
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути