chrome firefox opera safari iexplorer

Після старого Нового року в Україну прийде справжня зима зі снігом і морозами

08 січня 2014 о 09:28

Згідно з прогнозами Укргідрометцентру, до 14 січня майже на всій території України пануватиме рання весна, а стовпчик термометра вдень буде показувати до +3-6 градусів тепла. 

Щоправда, через невластиву для січня плюсову температуру у багатьох регіонах України починаючи із завтрашнього дня буде йти мокрий сніг та дощ. 

Водночас жителів південних регіонів — Одеської, Миколаївської, Херсонської областей і Криму — погода побалує сонячними днями і 10 градусами вище нуля. 

В середньому до кінця січня по всій Україні, за прогнозами Укргідрометцентру, стовпчик термометра не опуститься нижче 8 градусів морозу. Лише в Луганській, Київській та Рівненській областях може бути до -10 градусів.

Але вже після старого Нового року в Україну таки може прийти справжня зима зі снігом і морозами, пише газета «Сегодня». 

«Ближче до 13-го січня стовпчик термометра по всій країні різко зменшиться на 10 градусів. У південних областях буде близько 0 градусів, а от в інших — до 5 морозу зі снігом», — сказала синоптик Наталка Діденко. 

Ще більше підморозить українців на Водохрещу: ближче до 16 січня до нас прийде холодний арктичний циклон, який принесе з собою 15-градусні морози. 

Але таку температуру варто очікувати тільки вночі і тільки в північно-східних регіонах. У всіх інших областях буде максимум -6-11 градусів. 

Проте похолодання тривалим не буде, і за прогнозами синоптиків, «справжня» зима триватиме максимум місяць: вже з середини лютого в Україну знову повернеться тепло.

Джерело: ТСН
Розділи: Довкілля

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути