chrome firefox opera safari iexplorer

Рада спростила процедуру позбавлення недоторканності народних депутатів

16 січня 2014 о 12:36

Верховна Рада України підтримала законопроект про спрощення процедури позбавлення народних депутатів недоторканності.

Як передає кореспондент «Коментарів», відповідне рішення було ухвалене на сьогоднішньому засіданні парламенту.

За документ № 3883 проголосували 235 парламентаріїв. Підрахунок голосів вівся підняттям рук. Автором законопроекту є народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник.

Водночас народний депутат від фракції «Батьківщина» Валерій Головко на своїй сторінці у Facebook повідомив, що цим документом «Партія регіонів знайшла спосіб, як розвернути хвилю репресій проти депутатів-опозиціонерів». «Рецепт дуже простий і, як завжди, цинічний – позбавляти депутатської недоторканності за спрощеною процедурою», – написав він.

За його словами, принциповими положеннями цього законопроекту є:

1) Скорочуються терміни розгляду ВР питання про позбавлення народного депутата недоторканності і притягнення його до кримінальної відповідальності;

2) Факти, пов’язані з притягненням до кримінальної відповідальності, затриманням або арештом народного депутата України досліджуються безпосередньо на пленарному засіданні ВРУ, без попереднього висновку комітету, до предмета відання якого входять питання депутатської етики;

3) Розгляд питання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання чи арешт відбувається без пояснень народного депутата або за його відсутності, що фактично позбавляє його можливості встановити справедливість.

Як повідомляли «Коментарі», сьогодні у зв’язку з блокуванням трибуни Верховної Ради було ухвалено рішення відмовитися від електронної системи голосування і голосувати підняттям рук.

Таким чином був ухвалений держбюжет 2014 року.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути