chrome firefox opera safari iexplorer

Скандальні закони Ради надруковані в офіційній пресі

21 січня 2014 о 09:50

У парламентській газеті «Голос України» та в урядовому виданні «Урядовий кур'єр» у номері за 21 січня опублікований пакет скандальних законів, ухвалених Верховною Радою 16 січня. 

Так, у пресі опубліковано текст закону про державний бюджет України на 2014 рік. 

Опублікований закон «Про внесення змін до закону України „Про судоустрій і статус суддів“ і процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян» авторства нардепів від фракції Партії регіонів Володимира Олійника та Вадима Колесніченка набуває чинності наступного дня після публікації в офіційній пресі, крім підпункту 5 пункту 18 розділу I закону, який набуде чинності з 1 травня 2014 року.

Закон про зміни до регламенту Верховної Ради, який спрощує порядок надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання або арешт народних депутатів, які скоїли злочин, набуває чинності наступного дня після публікації. 

Закон «Про відповідальність за адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі» набуває чинності через місяць з дня його публікації. Закон щодо відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень під час проведення футбольних матчів набуває чинності через 6 місяців від дня його публікації. 

Закон про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу щодо заочного кримінального провадження набуває чинності наступного дня після публікації. 

Закон про звільнення від кримінальної відповідальності учасників мирних зібрань, що відбувалися з 21 листопада по 26 грудня (набуває чинності з дня, що йде за днем його публікації, і підлягає виконанню впродовж 1 місяця).

Закон "Про внесення зміни до закону України «Про безкоштовну правову допомогу» про відстрочення набуття чинності положень пункту 6 розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» набуває чинності наступного дня після публікації. Закон, який вводить відповідальність за наругу над місцями поховання учасників Другої світової війни набуває чинності наступного дня після публікації. 

Закон, що змінює Кримінальний кодекс у частині відповідальності за заперечення або виправдання злочинів фашистів і їхніх прибічників набуває чинності наступного дня після публікації. 

Закон, який вносить запропоновані урядом правки до Податкового кодексу, що відновлюють звільнення імпорту природного газу в Україну від податку на додану вартість, призупинене наприкінці 2013 року, набуває чинності наступного дня після публікації. 

Нагадаємо, сьогодні скандальні закони також зʼявилися у електронній версії «Голосу України». 

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути