chrome firefox opera safari iexplorer

Тарифи на проїзд у метро більше не потрібно погоджувати з міністерствами

27 січня 2014 о 21:11

Розрахунки вартості проїзду у метро (тарифів на послуги міського електротранспорту, зокрема, метрополітену) відтепер не потрібно погоджувати з міністерствами економіки та інфраструктури за місяць до прийняття рішення про зміну тарифів, пише DT.UA.

Таке рішення закріплено наказом Мінінфраструктури №1072 від 30 грудня 2013 року, зареєстрованим 16 січня 2014 року під №93/24870 «Про внесення зміни до Порядку формування тарифів на послуги міського електричного транспорту (метрополітену)».

Згідно з чинним порядком, перегляд рівня тарифів у країні, як і раніше, здійснюється у зв'язку зі зміною умов виробничої діяльності та реалізації транспортних послуг, що не залежать від господарської діяльності підприємства.

Калькуляція визначення розміру тарифу на разове перевезення одного пасажира проводиться в розрахунку на рік. При цьому враховується загальна кількість перевезених пасажирів, включаючи пільговиків.

Економічно обґрунтований тариф розраховують на основі повної собівартості перевезень всіх категорій пасажирів, планового прибутку, доходів від іншої операційної діяльності без урахування цільового фінансування, пов'язаного з операційною діяльністю, загального прогнозованого обсягу перевезень пасажирів.

Як відомо, розрахунковий тариф на проїзд у Київському метрополітені у 2014 році складе 3,379 грн.

Загальний обсяг перевезень пасажирів цього року у Київському метро складе 536,4 млн чол. Повна собівартість послуг з їхнього перевезення — 1,546 млрд грн.

Тариф розраховано з урахуванням позикових коштів на спорудження ділянки Куренівсько-Червоноармійської лінії метрополітену від ст. «Виставковий центр» до Одеської площі у Голосіївському районі.

Перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко також повідомив, що проїзд у київському метро подорожчає до 3 грн з 1 лютого 2014 року.

Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути