chrome firefox opera safari iexplorer

З 1 лютого тарифи на проїзд у приміському пасажирському сполученні виростуть на 15%

22 січня 2013 о 15:59

З 1 лютого на Південній залізниці вводяться нові тарифи на проїзд у приміському пасажирському сполученні. Про це УНН повідомили у прес-службі залізниці.

Вартість проїзду погоджена в установленому порядку з обласними держадміністраціями Харківської, Полтавської та Сумської областей.

Як передбачено Правилами перевезення пасажирів, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом, проїзд у приміському сполученні визначається в залежності від відстані. В середньому вартість повного квитка в електро- і дизельпоїздах з 1 лютого 2013 збільшиться на 15%. Ціна квитка для дітей і студентів залишається колишньою.

Довідково: відповідно до законодавства України Південна залізниця надає пільговий проїзд 26 категоріям громадян. Фактично сім із десяти пасажирів приміських потягів — «пільговики». При цьому вартість перевезення пільгового контингенту повинна компенсуватися за рахунок державного і місцевих бюджетів. Тільки в 2012 році Південна залізниця перевезла пільговиків на 65,2 млн грн, з них місцевими органами влади було компенсовано тільки 26,5 млн грн, тобто менше 41 відсотка.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути