chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні хуліганам заборонили відвідувати футбольні матчі

16 січня 2014 о 16:29

Верховна Рада заборонила відвідувати футбольні матчі особам, які вчинили адміністративні правопорушення на стадіоні. Окрім цього, згідно з законом буде введено іменні квитки на матчі, на всіх стадіонах мають встановити турнікети.

Відповідний законопроект 16 січня підтримали 235 народних депутатів. Відповідно до закону, заборона відвідувати матчі може бути накладена на термін від 6 місяців до 2 років. Відповідне рішення може ухвалити лише суд.

Законом дозволяється забороняти відвідування матчів на певний строк за дрібне хуліганство (нецензурна лайка в громадських місцях, образливе приставання до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян), стрілянину з вогнепальної зброї, злісну непокору вимозі працівника міліції, члена громадського формування з охорони громадського порядку й державного кордону, військовослужбовця, пишуть Українські новини.

Також позбавити можливості піти на футбольний матч суд може за порушення правил використання спеціальних засобів самооборони, порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення торгівлі або використання піротехніки.

Окрім цього, згідно з законом в Україні ввели персоніфіковані квитки на футбольні матчі. Квиток – документ, який дає глядачеві право проходу на стадіон й обов’язковим реквізитом якого є прізвище й ім'я його власника. Порядок виготовлення й поширення квитків визначається Кабміном.

Також закон визначив обов'язковим обладнання всіх стадіонів системою турнікета з електронними засобами зчитування інформації із квитка, а організаторів футбольних матчів зобов'язав забезпечити перевірку в глядачів документів, які посвідчують особу, під час продажу квитків і при вході на стадіон, а у разі виявлення осіб, яким заборонено відвідувати матч, інформувати про це співробітників міліції.

Нагадаємо, 16 січня депутати прийняли державний бюджет на 2014 рік. За усі законопроекти Рада голосувала підняттям рук, оскільки опозиціонери відібрали частину карток депутатів більшості.

Джерело: ZAXID.NET
Розділи: Спорт в Україні

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути