chrome firefox opera safari iexplorer

«Братня» Росія виключила Україну зі списку претендентів на проведення Олімпіади-2022?

11 лютого 2014 о 10:39

Росія вітає бажання Китайської Народної Республіки провести у себе в 2022 році зимові Олімпійські ігри та готова підтримати китайську заявку.

Про це 9 лютого під час Олімпіади в Сочі повідомив Міністр спорту РФ Віталій Мутко.

Він підкреслив, що Уряд Росії вже дав його відомству відповідне доручення.

Цікаво, що низка російських видань, які поширили цю новину («ИТАР-ТАСС» та інші, що посилаються на нього) серед претендентів, які будуть змагатися з Пекіном за право на проведення Олімпіади, називають Осло (Норвегія), Алма-Ати (Казахстан) та Краків (Польща).

І жодного слова про офіційну заявку від України – Львів!

Член Національного олімпійського комітету України Микола Томенко, коментуючи цю ситуацію, зауважив, що він не є прихильником проведення зимової Олімпіади в Україні у 2022 році, адже це, на його переконання, не є ефективним та виправданим ні з фінансово-економічної, ні з точки зору стратегії розвитку фізичної культури і спорту.

«Але найцікавіше в цій ситуації те, що попри заяви наших чиновників, що проводиться активна робота, і у нас є маса союзників щодо проведення Олімпіади-2022, в тому числі і Росія, — то останні заяви Міністра спорту Російської Федерації не просто розвінчують цей міф про активну підтримку. Росія офіційно ще раз підтвердила, що попри заяви про «братські» відносини між нашими країнами, вона завжди діяла і діятиме виключно з прагматичних міркувань. У даній ситуації співпраця з Китаєм їй набагато вигідніше, тому Україну вони заздалегідь виключили з офіційних конкурентів», — зазначив Микола Томенко.

«Рідна країна»

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути