chrome firefox opera safari iexplorer

«День жалоби»: сьогодні в Києві вбито понад 60 протестувальників. ФОТО

20 лютого 2014 о 16:35

За попередніми даними сьогодні, 20 лютого, за даними станом на 15.20 вбито понад 60 протестувальників, повідомляє УНІАН.

Про це заявив керівник Медичної служби Штабу національного спротиву, народний депутат від ВО ”Свобода” Святослав Ханенко.

”За попередніми даними, охоронці режиму Януковича лише за сьогодні, 20 лютого 2014 року, станом на 15.20 убили понад 60 осіб... Застосовують звичайні бойові та бронебійні патрони, стріляють на враження у голову, шию, грудну клітину, живіт. Основні місця концентрації вбитих та поранених – на вулиці Інститутській, біля палацу Свободи (колишнього Жовтневого), готелю ”Україна”, на Михайлівській вулиці біля готелю ”Козацький”. Також тяжко поранено в шию медика-волонтерку”, — зазначив депутат.

За його словами, Медслужбі штабу вдалося мобілізувати міську службу екстреної медичної допомоги.

”Карети швидкої мали великі проблеми з під`їздом до місць перебування поранених... Крім того, вчора я вимагав від керівництва Міністерства охорони здоров`я та керівництва КМДА розгорнути польовий госпіталь для негайної допомоги пораненим на місці. Однак цю вимогу було проігноровано, що демонструє абсолютну неготовність до професійного реагування на надзвичайні обставини, небезпечні для життя людей”, — додав ”свободівець”.

Як повідомляв УНІАН, 18 лютого в Києві поновилися збройні сутички між протестувальниками та силовиками. За попередніми даними, загинуло близько 30 людей, більше тисячі поранені, сотні госпіталізовані.

Сьогодні вранці в Києві протистояння між правоохоронцями і мітингувальниками загострилося.

Раніше прес-служба ВО «Свобода» повідомляла, з боку Інститутської по людях відкрили вогонь снайпери і автоматники і було вбито 12 осіб.

За даними Міністерства охорони здоров`я, в результаті загострення зіткнень у центрі міста сьогодні, загинули 7 чоловік, з них 2 – співробітники МВС.

Адміністрація Президента і лідери опозиції звинуватили один одного у порушенні домовленості про перемир`я.

20 лютого Президент оголосив Днем жалоби в Україні за загиблими у акціях протесту.

facebook.com

 facebook.com


facebook.com

 facebook.com


facebook.com

 facebook.com


facebook.com

 facebook.com


facebook.com

 facebook.com

 

 

 

 

Розділи: Суспільство

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути