chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві популяризують відпочинок по-українськи. ФОТО

03 листопада 2013 о 11:07

Фонд Миколи Томенка «Рідна країна» виступив одним із організаторів етнографічного фестивалю «Київ – серце України», що відбувся вчора у столичному парку «Перемога».

Під час фестивалю у парку можна було послухати концертну програму за участю фольклорних колективів, взяти участь у творчих та спортивних конкурсах для дітей та дорослих, безкоштовно покатати дітей на атракціонах, а також пригоститися кулішем – традиційною українською стравою, приготованою на свіжому повітрі за різними рецептами.

«Мета подібних фестивалів, які проводяться за підтримки нашого Фонду у різних районах міста Києва – повернути традицію відпочинку по-українськи, тобто сімейного відпочинку, де батьки із дітьми мають можливість весело і корисно проводити дозвілля. Це – відпочинок в контексті української культури і традицій, із залученням народних колективів. Це – здоровий відпочинок, спортивні змагання, жартівливі конкурси, розваги для дітей і молоді тощо. А також – пропагування української національної кухні як корисної альтернативи так званій «швидкій їжі», – зазначив засновник Фонду «Рідна країна» Микола Томенко.

Нагадаємо, перший фестиваль «Київ – серце України» відбувся 14 жовтня у Шевченківському районі Києва, де проходили змагання між районами за кращий борщ. 2 листопада відбувся другий фестиваль, присвячений пропагуванню козацької здорової їжі – кулішу.

Наступний етнофестиваль «Київ – серце України», за словами Миколи Томенка, планується організувати з нагоди різдвяно-новорічних українських традицій.

 facebook.com


 facebook.com


 facebook.com


 facebook.com


 facebook.com


 facebook.com


 facebook.com


 facebook.com


 facebook.com


 facebook.com


 facebook.com


 facebook.com


 facebook.com

banner-572x286

«Рідна країна»

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути