chrome firefox opera safari iexplorer

Київських водіїв маршруток зобов'яжуть носити форму і вимкнути шансон

13 лютого 2014 о 13:39

Контролювати шоферів буде КМДА і Громадська рада.

Столичних водіїв маршруток вирішили суворо контролювати. Громадська рада при КМДА вже взялася за розробку програми з умовною назвою «10 кроків із поліпшення якості обслуговування в маршрутках».

Жодного хамства

— В договорах КМДА з перевізниками прописані усі норми і правила, але, на жаль, ніхто їх виконання не контролює. Одна з основних проблем — культура. Дуже багато пасажирів скаржаться на хамство водіїв. Проводитимемо інструктаж і притягатимемо для цього відомих людей: письменників і акторів. Вони зможуть проводити шоферам лекції про правила поведінки, — прокоментувала плани глава Громадської ради при КМДА Марина Бурмака.

Заборона на шансон і спеціальні інспектори

Ще ретельніше стежитимуть за техстаном маршруток, введуть обов'язкові медогляди водіїв. Вони більше не зможуть слухати улюблений шансон, грубіянити і матюкатися. Контролювати усе це належить студентам-волонтерам, які проводитимуть рейди, а також інспекторами.

— Є КП «Служба руху», де близько 30 працівників — деяка вища каста інспекторів. Вони контролюють фінансову дисципліну, поведінку водіїв, їх зовнішній вигляд і техстан авто, — розповів замголови КМДА Михайло Костюк.

Сорочки і краватки

Шофери будуть зобов'язані носити форму, нею їх забезпечуватиме перевізник. Вона буде двох видів: повсякденна і офіційно-святкова. Повсякденна форма буде синьою курткою, блакитною сорочкою і темним взуттям. Влітку водії красуватимуться в сорочці з коротким рукавом і легких темно-синіх або чорних брюках. Форму доповнюватиме синій кашкет. На свята шофери будуть одягнені у білу сорочку з темною краваткою.

За недотримання правил з перевізниками розриватимуть договір. Усі зміни набудуть чинності максимум до середини літа.

Джерело: iМолодь
Розділи: Суспільство