chrome firefox opera safari iexplorer

Перший Національний шукає кращого виконавця у стилі шансон

27 жовтня 2011 о 15:39

У листопаді на Першому Національному стартує новий розважальний проект Душа співає, в якому всім охочим пропонується заспівати пісню в жанрі шансон, говориться в повідомленні на сайті державного каналу.

«Його учасником може стати кожен, хто любить душевну музику і співає „душею“», — йдеться в повідомленні, і зазначається, що достатньо заповнити анкету на сайті Першого Національного, прийти на кастинг і заспівати щось у жанрі шансон.

Надалі учасники проходять три тури, пояснюють організатори. У першому турі учасники виконують відому пісню в стилі шансон на свій розсуд, у другому — пісню з кінофільму, а в третьому пісню конкурсанту замовляють глядачі.

Після першого туру талан-шоу залишається чотири учасника, а після другого — три, у третьому турі визначається фіналіст, який отримає заохочувальний приз — запис у студії однієї своєї пісні і право брати участь у суперфіналі, яким завершиться проект.

«Переможець суперфіналу отримає суперприз: можливість записати свій альбом у студії та взяти участь у концерті Першого Національного, тобто вийти на одну сцену з зірками», — йдеться в повідомленні.

Як повідомляє Перший національний, виступи оцінює журі з чотирьох чоловік: двоє з них постійно будуть оцінювати виступи учасників — генеральний продюсер радіо Шансон Анатолій Євтухов і шансоньє Ігор Корж. У числі запрошених членів журі: Сніжана Єгорова, Гарік Кричевський, Олег Пінчук.

«Ми маємо на увазі шансон в широкому розумінні цього жанру. Пісні Джо Десена, Шарля Азнавура, Олександра Вертинського, Мірей Матьє, Лепса — це теж шансон. Є багато українських пісень в цьому стилі», — вважає директор ТО дитячих та молодіжних програм НТКУ Ніна Пономарьова.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути