chrome firefox opera safari iexplorer

Перший національний розпочав мовлення у Росії

13 травня 2011 о 12:57

Перший Національний телеканал почав мовлення в тестовому режимі на території Російської Федерації. Про це повідомляє прес-служба Національної телекомпанії України.

Тестове мовлення здійснюється на платформі НТВ. Після отримання ліцензії російської влади Перший Національний мовитиме постійно, зазначає голова Державного комітету з телебачення і радіомовлення Юрій Плаксюк. За його словами, ліцензія буде отримана вже у поточному році.

«Домовленості про впровадження українського телепродукту в російський ефір були досягнуті на найвищому рівні. І ми раді, що нам вдалося так швидко зреагувати. Це ще одна наша перемога, за якою підуть й інші. Адже українська діаспора надзвичайно поширена у світі. Наша мета — щоб усі українці за кордоном могли дивитися свій національний телеканал», — зазначає генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф.

Нагадаємо, планувалося, що міжнародна версія Першого національного почне мовлення в пакеті «НТВ+» 30 листопада 2010 року.

Раніше генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф повідомляв ТК, що міжнародна версія Першого розпочне супутникове мовлення в грудні, а НТКУ збирається звернутися до інших телеканалів з проханням надати на безоплатній основі якісний продукт, зокрема документальні фільми, для трансляції на міжнародному каналі.

Канал іномовлення створений насамперед для виходу на територію Російської Федерації. Нагадаємо, що 5 березня президент РФ Дмитро Медведєв у присутності журналістів пообіцяв Віктору Януковичу сприяти появі одного-двох українських телеканалів в Росії. Згодом в Адміністрації президента України уточнили, що було досягнуто домовленості саме щодо трансляції Першого національного. Пояснення, як це відбуватиметься, дав голова Міністерства зв'язку РФ Ігор Щеголев. На нараді він назвав оптимальним рішенням з точки зору розмірів території Росії розміщення таких каналів на супутниковій платформі «НТВ-Плюс». Тим часом МЗС України рекомендує українським мовникам у Росії підніматися на «Триколор-ТВ» або заходити в кабель замість дорожчого, а відтак, менш масового пакету «НТВ+».

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути