chrome firefox opera safari iexplorer

Перший національний «урізав» україномовні передачі

10 лютого 2011 о 11:10

Нацiональна телекомпанiя України (НТКУ) зменшила вiдсоток мовлення українською мовою, а також частку культурно-мистецьких та науково-просвiтницьких передач.

Як повiдомила прес-служба Нацiональної ради України з питань телебачення i радiомовлення, загальний обсяг добового мовлення українською мовою НТКУ зменшила з 95% до не менше нiж 75%.

Також НТКУ збiльшила частку iнформацiйно-аналiтичних i публiцистичних передач з 5 годин 29 хвилин до 6 годин 27 хвилин, розважально-музичних – з 2 годин 48 хвилин до 3 годин 29 хвилин, але зменшує на годину культурно-мистецькi передачi та на 30 хвилин – науково-просвiтницькi.

У прес-релiзi зазначається, що на засiданнi Нацради з телерадiомовлення ухвалено позитивне рiшення щодо переоформлення лiцензiї на мовлення НТКУ у зв’язку зi змiною програмної концепцiї мовлення.

На засiданнi Нацради заступник генерального директора НТКУ Євген Буцан зазначив, що зараз основне завдання телеканалу – це розвиток, збiльшення рейтингу, упорядкування i пiдвищення якостi власного продукту. Змiна вiдсотка мовлення державною мовою пояснюється тим, що канал залучає певну кiлькiсть програм iнших виробникiв. Наприклад, передачi «Шустер live», After Live, «Про що кiно» виготовляються росiйською мовою.

«Також компанiя планує транслювання певної кiлькостi програм мовами нацiональних меншин. Тривають переговори з єврейською та угорською громадами, заплановано обмiн програмами з телеканалами Польщi», – зазначено в прес-релiзi.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути