chrome firefox opera safari iexplorer

Майданівці зайняли Головпоштамт, у Держкомітеті телерадіо облаштовують штаб

19 лютого 2014 о 17:12

Євромайданівці зайняли у Києві приміщення Головпоштамту, Державного комітету телебачення і радіомовлення, а також низку кав’ярень на Хрещатику.

По це повідомляє журналіст «громадського ТБ» Дмитро Гнап, який перебуває в центрі столиці.

За його словами, будівлі зайнято мирно, нічого не потрощено, вікна не розбиті.

У будівлі Держкомтелерадіо на Хрещатику, 24, облаштовують новий Штаб національного спротиву, адже Будинок профспілок, де був штаб, горів.

Зірваних замків немає, двері просто відчинені – й люди заходять, займають кабінети. Журналістів туди не пускають поки. Поруч перебуває комендант Майдану Степан Кубів.

Головпоштамт також зайнятий активістами Майдану.

Водночас, власники кав’ярень «Шоколадниця» та «Кофе Хауз» нібито самі погодилися надати свої приміщення протестувальникам. Депутат Андрій Шевченко перебуває у «Кофе Хауз».

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути