chrome firefox opera safari iexplorer

На державних медіа пропонують робити включення програм Громадського телебачення та радіо

25 лютого 2014 о 11:51

З відповідною пропозицією звернувся Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко до в.о. гендиректора НТКУ Олександра Пантелеймонова та керівника НРКУ Тараса Аврахова та до програмної ради «Громадського телебачення» та Громадського радіо.

На переконання Миколи Томенка, поки формується новий Уряд та визначається система влади, не можна втрачати час у процесі реформування ЗМІ та створення на базі державних медіа суспільного мовлення.

Він зауважив, що Перший національний канал та Національна радіокомпанія як державні мовники в частині інформаційно-політичного мовлення, знаходячись під пресом, м’яко кажучи, не інформували людей про ситуацію в Україні, особливо, під час акцій протесту.

«Тому ситуацію треба змінювати вже зараз. Поки ми ухвалимо відповідні законопроекти, а новий Кабінет Міністрів змінить статути, проведе юридичні приготування до роздержавлення і створення суспільного телебачення і радіо, я звертаюсь до нинішніх керівників Першого національного каналу і Національної радіокомпанії, а також до програмної ради «Громадського телебачення» і «Громадського радіо» з пропозицією вже ближчим часом, скажімо, з понеділка, 3 березня, дати можливість виходити інформаційним та політичним програмам «Громадського телебачення» на Першому національному, а «Громадського радіо» – на хвилях Національної радіокомпанії», – зазначив Голова Комітету.

«Мова може йти про дві-три години мовлення, щоб еволюційно рухатися в бік реалізації проекту суспільного мовлення в Україні», – зазначив Микола Томенко.

Джерело: tomenko.ua
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути