chrome firefox opera safari iexplorer

Наприкінці лютого в Україні відбудеться масштабний спалах грипу – експерт

10 лютого 2014 о 17:08

Наприкінці лютого в Україні відбудеться масштабний спалах захворюваності на грип. Про це в ексклюзивному коментарі УНН сказав головний дитячий інфекціоніст МОЗ України, завідувач кафедри дитячих інфекційних хвороб Національного медичного університету ім. О.О.Богомольця Сергій Крамарєв.

С.Крамарєв зазначив, що потепління, яке нещодавно відбулось, сприяло захворюваності українців на грип та ГРВІ.

«Зараз дійсно збільшується кількість пацієнтів, адже погода цьому сприяє. Тай взагалі, епідеміологи прогнозують, що у другій половині лютого буде підйом захворюваності грипом та ГРВІ», — зазначив С.Крамарєв.

Як зазначають у ВООЗ, найкращим захистом від грипу визнано вакцинацію. Щеплення не лише попереджує захворювання, а й запобігає виникненню ускладнень, серед яких пневмонії різної тяжкості, менінгіти, отити, загострення хронічних хвороб. У найбільш складних випадках від грипу можна померти – щороку медики фіксують в середньому пів мільйона смертей.

У цьому році на території України дозволені до використання наступні вакцини: ВАКСІГРИП (виробництва Санофі Пастер С.А., Франція), ФЛЮАРИКС™ (виробництва GlaxoSmithKline Biologicals Branch of SmithKline Beecham Pharma GmbH & Co.KG, Німеччина) та ІНФЛУВАК® (виробництва Abbott Biologicals B.V., Нідерланди).

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути