chrome firefox opera safari iexplorer

Рада призначила тимчасових міністрів оборони і закордонних справ

27 лютого 2014 о 15:39

Верховна Рада призначила виконуючим обо'язки міністра оборони Ігоря Тенюха, а виконуючим обов'язки міністра закордонних справ — Андрія Дещицю.

Кандидатуру Дещиці підтримало 322 депутати, Тенюха — 326.

Нагадаємо, згідно з Конституцією, міністрів оборони та МЗС призначає Верховна Рада за поданням президента.

Як відомо, Ігор Тенюх — український флотоводець, адмірал України (із серпня 2008) у відставці, командувач ВМС України (березень 2006 — березень 2010), член ВО «Свобода».

Андрій Дещиця – український дипломат. З 3 жовтня 2008 — 9 жовтня 2012 — Надзвичайний та Повноважний Посол України в Ісландії за сумісництвом. З 2012 — посол з особливих доручень. Спеціальний представник голови ОБСЄ з урегулювання конфліктів.

Як повідомлялося, Верховна Рада сьогодні призначила на посаду прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, а також затвердила склад Кабінету міністрів.

Джерело: Тиждень
Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути