chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні нардепи працюватимуть над створенням коаліції

23 лютого 2014 о 10:55

У Верховній Раді наразі обговорюють три кандидатури на посаду прем'єр-міністра — Петра Порошенка, Арсенія Яценюка та Юлії Тимошенко.

Про це повідомив депутат від «Батьківщини» Микола Томенко.

За його словами, парламент у неділю працюватиме над створенням коаліції, а після цього може розпочати обговорення кандидатури прем'єр-міністра.

«Голова Верховної Ради, який сьогодні виконує обов'язки президента, просить прем'єр- міністра. Але потрібно сьогодні, очевидно, до обіду, присвятити роботі формування коаліції», — сказав депутат.

Депутат зазначив, що складність у формуванні коаліції полягає у тому, що депутати від «Батьківщини», «УДАРу» і «Свободи» не хочуть об'єднуватись з Партією регіонів, до якої наразі входять такі депутати, як Вадим Колесніченко та Олег Царьов.

Томенко також вважає, що позафракційні депутати повинні або створити свою фракцію, або увійти до вже існуючих.  

Разом з тим він не виключив формат коаліції з Партією регіонів в тому випадку, якщо з неї вийдуть одіозні депутати.

Як відомо, для того, щоб сформувати уряд, необхідно створити коаліцію депутатських фракцій. Така умова міститься у відновленій Конституції 2004 року, до якої повернулись народні депутати.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути