chrome firefox opera safari iexplorer

На що йдуть кандидати у нардепи заради голосів виборців

20 липня 2012 о 17:22

Доволі скандальне відео розмістили днями в інтернеті активісти громадської організації «Спільна справа». У знятому сюжеті добре видно східці, що ведуть на другий поверх будівлі, де розміщена нібито громадська приймальня народного депутата від Партії регіонів Олександра Фельдмана. Увесь цей простір, починаючи від вхідних дверей, вщент заповнений людьми, які зібралися, аби отримати тисячу гривень як матеріальну допомогу. У цьому, можливо, й не було б нічого «підозрілого», якби відомий харківський підприємець–політик не балотувався до парламенту по одному з мажоритарних округів міста.

Це й наштовхнуло авторів сюжету на думку про підкуп виборців. До того ж намагання громадських активістів зняти факт депутатської доброчинності на камеру викликало жорсткий спротив у співробітника приймальні, що лише посилило підозру. Люди з довгої черги відреагували на перспективу потрапити до об’єктиву теж досить агресивно: вони прикривали обличчя принесеними паперами,а дехто зчиняв відвертий скандал. Склалося враження, що роль прохачів є для них чимось принизливим, хоча життєво необхідним.

Прес–служба народного депутата після появи скандального сюжету факт підкупу виборців категорично заперечила. У розповсюдженій інформації йдеться про те, що автори вели зйомку в день, коли благодійний фонд пана Фельдмана роздавав харків’янам щомісячну матеріальну допомогу. Мовляв, типова доброчинність без жодного натяку на вибори. Але запитання, чому заборонили саму зйомку, так і залишилося без відповіді.

Ще більш винахідливо підійшов до своєї передвиборчої компанії нині діючий і потенційний депутат Валерій Писаренко. Робітників, які наразі займаються реконструкцією скверу в районі вулиці «23 Серпня», одягли в його іменні футболки. Тобто на їхніх грудях та спинах красується ім’я та прізвище кандидата по мажоритарному округу. А на чільному місці великого ремонту тепер стоїть чималий плакат з вибаченням перед місцевими жителями за тимчасові незручності. Причому перепрошують за переритий асфальт особисто два чоловіки: мер Геннадій Кернес і все той же герой з іменної футболки пан Писаренко.

Можна було б припустити, що кандидат піариться у такий спосіб тому, що виділив кошти на реконструкцію скверу. Але ні. Як повідомив агенції «Медіапорт» директор Департаменту комунального господарства Віктор Китанін, гроші на оновлення скверу виділено з міського бюджету. А Кернес iз Писаренком підписалися під вибаченням тому, що робота ведеться за дорученням першого і завдяки зверненню другого включити цей об’єкт до списку ремонтних робіт.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути