chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні очікується масовий підкуп виборців

10 серпня 2012 о 13:19

Найбільшою проблемою парламентської виборчої кампанії стане застосування кандидатами технологій підкупу виборців. Таку думку під час прес-конференції висловив голова Комітету виборців України Олександр Черненко, передає кореспондент УНН.

«Пайки – умовно гречка, медикаменти, певні послуги, дитячі майданчики, безкоштовні дискотеки, огляд у лікаря – усе це робиться від імені фондів імені кандидатів, що ми трактуємо як прихований підкуп виборців. На жаль, це стане найбільшою проблемою цієї кампанії», – зазначив О.Черненко.

Голова КВУ наголосив, що кандидати свідомо не входять до наглядових рад благодійних фондів, адже це заборонено законодавством, але присвоюють таким фондам власні імена.

О.Черненко додав, що окрім підкупу виборців, під час кампанії застосовуватиметься адміністративний ресурс як з боку місцевої влади, так і особами, які обіймають керівні посади в державних установах.

Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути