chrome firefox opera safari iexplorer

США чекають на створення в Україні уряду єднання

07 лютого 2014 о 13:32

США чекають на створення в Україні уряду єднання для виходу з кризи.

Про це заявила заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Наше повідомлення дуже чітке: перше і найголовніше питання — це деескалація напруги на вулиці», — сказала вона на прес -конференції в Києві в п'ятниц, говорячи про результати зустрічей з керівництвом України та опозиції.

Нуланд наголосила, що дуже важливо дати українцям упевненість у тому, що влада захищатиме права людини і вирішить ситуацію без насильства.

«І друге питання — це підтримка тих представників української системи, які разом працюють над Конституцією, над конституційною і виборчою реформами, котрі будуть необхідні для створення уряду єднання або технічного уряду», — зазначила Нуланд.

При цьому вона додала, що саме з цим технічним урядом зможе зважено працювати міжнародне співтовариство «для відновлення економічного процвітання і безпеки в Україні».

За словами Нуланд, всі ці питання обговорювалися на зустрічах з президентом Віктором Януковичем і лідерами опозиції.

Також Вікторія Нуланд зазначила, що США проводять прозору політику щодо України і виступають за те, щоб Україна робила все так, як вона сама вважає за потрібне.

Про це вона сказала, відповідаючи на прохання журналістів прокоментувати заяву російських представників про те, що нібито на території американського посольства в Києві американська сторона тренує бойовиків.

«Що стосується цих заяв, то це — наукова фантастика. США дуже прозоро проводять політику щодо України», — заявила Нуланд.

За її словами, на всіх зустрічах з представниками України, представники Держдепу та посол США в Україні Джеффрі Пайєтт завжди говорять про підтримку України на шляху до демократичного розвитку та захисту людської гідності.

«З росіянами ми теж у дружньому ключі говоримо про ситуацію в Україні і будемо це продовжувати. Ми будемо наголошувати, що у нас спільний інтерес у стабільності і процвітанні тут. Ми хочемо , щоб в України були мирні політико-економічні відносини з Росією, але Україна має робити все так, як вона вважає за потрібне, робити свій вибір і мати сильну міцну позицію», — додала вона.

Як відомо, США заявили про готовність фінансово підтримувати Україну в тому випадку, якщо в країні будуть проводитися необхідні реформи.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути