chrome firefox opera safari iexplorer

Стартували Олімпійські ігри в Сочі

06 лютого 2014 о 10:58

В Сочі стартували Олімпійські ігри-2014! Першими змагання розпочали сноубордисти. Чоловіки проходять кваліфікацію у слоупстайлі. О 12:00 розпочнуться кваліфікаційні змагання серед жінок.

Також сьогодні розпочнуться змагання у фрістайлі та фігурному катанні. Жінки виконають перший кваліфікаційний спуск у могулі.
У фігурному катанні чоловіки та пари відкатають коротку програму в командних змаганнях.

О 17:30 на лід вийдуть чоловіки. Україну представляє Яків Годорожа. А о 19:10 почнуться виступи пар. Тримаймо кулаки за Юлія Лаврентьєву з Юрієм Рудиком.

Нагадаємо, що офіційна церемонія відкриття Ігор в Сочі відбудеться у п'ятницю, 7 лютого

Довідка

Слоупстайл — дисципліна сноубордингу, що передбачає виконання серії акробатичних стрибків на трамплінах, пірамідах, контр-нахилах, перилах і т.п., які розташовані на трасі у певному порядку.

Могул — дисципліна фрістайлу, змагання зі спуску з гори на лижах спеціальною горбистою трасою, що має нахил 27 градусів, із виконанням акробатичних стрибків. Результат спортсмена визначається за часом проходження траси та суддівською оцінкою якості стрибків.

Джерело: ТСН
Розділи: Спорт в Україні

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути