chrome firefox opera safari iexplorer

У Білорусі заарештували 23 футбольних фаната за підтримку Майдану

03 лютого 2014 о 10:35

У Білорусі 23 футбольним фанатам, які взяли участь у підтримці українського Євромайдану, винесли судові постанови про адміністративний арешт.

Як повідомляє фанатський портал belultras.by, уболівальників ідентифікували за допомогою камер відеоспостереження.

Крім того, співробітники міліції викликають на профілактичну бесіду представників всіх основних фандвіженій країни. Як повідомляється, дзвінки вже надійшли фанатам мінського «Динамо», БАТЕ, «Немана» та інших команд.

Раніше вболівальники десятикратного чемпіона Білорусі — Борисівського БАТЕ — сфотографувалися з національним прапором і плакатами на підтримку Євромайдану. У п'ятницю, 31 січня, стало відомо, що щонайменше двоє фанатів засуджені на п'ять діб, незважаючи на те, що на фотографії обличчя людей були приховані в цілях безпеки.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути