chrome firefox opera safari iexplorer

Українці почали народжувати більше дітей, але до збільшення населення ще далеко

14 лютого 2014 о 14:21

В Україні збільшилася народжуваність. Тепер батьки прагнуть виводити у світ більше дітей і називають це інвестицією. А матері готові жертвувати кар'єрою, щоб чути дитячий сміх. Але до відродження країни чи бебі-буму ще далеко: смертність досі перевищує показники народжуваності.

У 2013 році на 1 тисячу населення різниця приросту та смертності показала від'ємний результат: щороку за статистикою вмирає на 3,4 людини більше, ніж народжується. Для порівняння, в Європі ситуація набагато краща. Наприклад, у Польщі ця різниця -0,1, а у Франції та Італії +5,9 та +6,4 відповідно, пише Корреспондент.

Щоправда, у виданні пояснюють, що позитивна різниця в Європі пояснюється не так великою народжуваністю, а кращим рівнем життя та його більшою тривалістю. Так, в Україні люди живуть у середньому 71 рік. А в Європі – 76. Та й медицина в ЄС краща, що дозволяє зменшити смертність немовлят та збільшити репродуктивний вік людей. 

Якщо з народжуваністю в Україні справи трішки покращуються, то зі смертністю все погано. На 1 тисячу людей у 2013 році померло 14,5 осіб. Це набагато більший показник, ніж у країнах Європи. Цікаво, що показник смертності вищий і серед молодої групи населення: помирає багато українців від 20 до 60 років.

Разом з тим, видання робить висновок, що соціальна політика в державі, яка проводиться в останні роки, почала дуже сприятливо впливати на демографічний стан в Україні.

Нагадаємо, що смертність українців вдвічі більша за європейські показники. За останні два роки українців, які переймаються станом свого організму, побільшало. Тож медики сподіваються, що у недалекому майбутньому українці стануть більш здоровими.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути