chrome firefox opera safari iexplorer

За спробу оголосити більшість громадян України терористами, необхідно вимагати відставки Голови СБУ – Томенко

20 лютого 2014 о 14:16

Народний депутат Микола Томенко звернув увагу на те, що на фоні сьогоднішніх подій на Майдані менше аналізується заява Голови Служби безпеки України про так звану «антитерористичну операцію», яка, по суті, була не просто спробою ввести надзвичайний стан в Україні, а спробою оголосити війну громадянам України.

«За логікою, яка була проголошена з екранів телебачення, влада та СБУ оголосили всіх громадян України терористами. Не треба наводити тут велику кількість досліджень, щоб переконатися, що сьогодні, м’яко кажучи, непідтримка влади – це позиція абсолютної більшості громадян України. Більше того, навіть незважаючи на різне ставлення до представників опозиційних партій, все рівно більшість населення громадян України підтримує дії Євромайдану», – зазначив Микола Томенко.

Він нагадав, що ті, кого Голова СБУ назвав «терористами» – ті ж самі люди, яким ще недавно Президент Янукович аплодував як мирним протестувальникам, що відстоюють європейські цінності та Україну.

«Отож, я розумію, що план так званої «антитерористичної зачистки» не скасовано, а перенесено. Водночас я переконаний, що після такої заяви опозиція повинна додати до переліку вимог і вимогу відставки Голови СБУ, а після зміни влади та керівництва системи правоохоронних органів – ставити питання про відкриття кримінальної справи за спробу вчинити злочин проти власного народу», – вважає народний депутат.

На його думку, залишається також в майбутньому розслідувати, чи «антитерористична операція» – це ініціатива власне Голови СБУ, який не так давно переїхав в Україну, працюючи до 1998 року у лавах збройних сил Росії і, очевидно, продовжуючи виконувати настанови своїх московських керівників, чи це погоджена позиція з Президентом України.

Джерело: tomenko.ua
Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути