chrome firefox opera safari iexplorer

Збірна України з біатлону виграла змішану естафету на чемпіонаті Європи

03 лютого 2014 о 15:42

У Нове Мєсто (Чехія) завершилася змішана естафетна гонка Чемпіонату Європи з біатлону, в якій перемогу здобула юніорська збірна України.

Про це повідомляє офіційний сайт змагань.

Протягом всієї гонки лідируючі позиції займали збірні України і Росії, у той час як суперники були далеко позаду — відрив становив до двох хвилин.

Доля гонки вирішилася на останньому етапі. Якщо до цього росіяни протягом всієї гонки мали перевагу від 20 до 40 секунд, то на четвертому етапі Артем Тищенко легко здолав Олександра Поварніцина. Програючи по ходу дистанції 20 секунд, українець виграв з перевагою в 13 секунд. На вогневих рубежах українці також проявили себе з кращого боку, витративши 12 додаткових патронів і жодного разу не пробігши штрафне коло, що стало кращим результатом серед всіх команд. Використували також 12 додаткових патронів й росіяни, але вони не уникли штрафних кіл. Зайві 150 м дистанції на другому етапі пробігла Ульяна Кайшева.

У підсумку українці фінішували першими, росіяни — другими, на третьому місці збірна Естонії.

Чемпіонат Європи в Нове Мєсто триватиме до 4 лютого.

Джерело: УНІАН
Розділи: Спорт в Україні

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути