chrome firefox opera safari iexplorer

16 країн хочуть забрати в України Євробаскет-2015

11 березня 2014 о 15:07

У ФІБА-Європа розглядають три варіанти розвитку подій довкола чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу.

За словами президента Французької федерації баскетболу Жан-П'єра Сьюта, заявки на проведення Євробаскету-2015 на сьогодні вже подали 16 країн, включаючи саму Францію, передає УНН з посиланням на «Планета Баскетбол».

Після зустрічі з керівництвом ФІБА-Європа Ж.-П. Сьюта бачить три варіанти розвитку подій довкола чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу.

Причому варіант, коли Україна зуміє провести турнір самостійно, він вважає найменш імовірним. Тому розглядаються можливості залучити до підготовки Євробаскету співорганізаторів або знайти нового господаря турніру. Президент французької федерації повідомив, що заявки на проведення Євробаскету-2015 вже подали 16 країн, включаючи саму Францію. Відомо також про інтерес з боку Латвії, Естонії, Литви, Німеччини, Чехії та Польщі.

Остаточне рішення про те, чи збереже Україну за собою право на проведення чемпіонату континенту, буде прийнято на засіданні ФІБА-Європа 22 березня.

Нагадаємо, Україна здобула право на проведення 39-го чоловічого чемпіонату Європи з баскетболу у 2011 році. На початку лютого, після загострення політичної кризи, Федерація баскетболу Франції заявила, що Україна має проблеми з підготовкою до Євробаскету-2015, тому французька сторона готова прийняти чемпіонат замість неї. Змагання у вересні 2015 року мають прийняти шість українських міст – Київ, Харків, Одеса, Львів, Донецьк та Дніпропетровськ.

Джерело: Експрес
Розділи: Спорт в Україні