chrome firefox opera safari iexplorer

I am a Ukrainian: відео про події в Україні переглянули 8 млн користувачів на YouTube

14 березня 2014 о 10:21

Відео I am a Ukrainian, зняте трьома українськими студентками з метою розповісти світові про події в Україні, переглянуло вже майже 8 млн користувачів на YouTube.

Відео пояснює простими словами, що привело українців на Майдан, чому люди протестують протягом кількох місяців і що саме змусило їх вийти на вулиці.

«Я прошу Вас допомогти нам – у нас є свобода в серці. Допоможіть нам стати вільними. Ви можете нам допомогти: поговоріть зі своїми друзями, з представниками свого уряду – розкажіть їм, що відбувається в Україні і попросіть їх підтримати нас» – говорить у відео Юлія Марушевська.

Сама Марушевська каже, що популярність відео – наслідок саме недостатньої присутності України в мережі, брак інформації про події у нас: «Україна досі терра інкогніта, я хочу закликати заповнювати вакуум інформації про Україну».

«YouTube-сотня», як жартома назвали активістів журналісти – це реакція суспільства на нерозуміння і недостатню поінформованість про події в Україні і наслідок активної позиції української молоді, яка бажає долучитися до роз’яснювальної роботи, з огляду на недостатню пропагандистську діяльність держави.

Інше подібне відео, створене Громадським сектором Майдану, «Thank you dear world» – музичний кліп, в якому активісти проспівали слова вдячності тим, хто підтримував їхню боротьбу в усьому світі.

Джерело: watcher.com.ua
Розділи: Громадська думка

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути