chrome firefox opera safari iexplorer

Нацрада тюрків-каракалпаків пропонує Україні допомогу у боротьбі з путінськими окупантами

19 березня 2014 о 13:00

Глава Нацради тюрків-каракалпаків, принц крові тюрків-каракалпаків Дашгин Гюльмамедов заявив, що тюркські народи готові допомогти Україні захистити її територіальну цілісність.
«Ми готові надати допомогу українській армії — від 2 до 5 тис. добровольців, які готові присягнути і захистити територіальну цілісність України та права кримсько-татарського народу», — заявив Гюльмамедов.

Він вважає, що звичайні люди тюркського світу обурені окупацією Криму Росією та вважають, що її дії спрямовані, в тому числі, проти кримськотатарського народу.

Саме тому, додав Гюльмамедов, тисячі тюрків-добровольців, які проживають у Німеччині, Туреччині, Грузії, Азербайджані, готові в будь-який час приїхати в Україну і надати допомогу щодо захисту держави та кримських татар зокрема.

«У Криму вирішується не тільки доля України, не тільки її територіальна цілісність, а й доля Казахстану та Азербайджану», — додав він.

Водночас, глава партії «Майбутнє Азербайджану » Агасіф Шакіроглун додав, що Азербайджанська держава підтримує територіальну цілісність України і вважає, що Крим — це невід'ємна частина української держави.

Як повідомлялось, 18 березня президент Росії Владімір Путін підписав з сепаратистами «договір між РФ і Республікою Крим про прийняття в Російську Федерації Республіки Крим та утворення в складі РФ нових суб'єктів».

До цього Путін наказав ратифікувати входження Криму у склад Російської Федерації. 

Після цього, незважаючи на домовленість про перемир'я, у Сімферополі російські військові вбили українського офіцера і ще двох поранили.

Міноборони України дозволило військовим в Криму використовувати зброю.

Джерело: Тиждень
Розділи: Суспільство

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути