chrome firefox opera safari iexplorer

Робоче місце за мобілізованими буде закріплене протягом року

28 березня 2014 о 11:45

Верховна Рада внесла зміни до законодавства щодо забезпечення мобілізації для унормування порядку її проведення.

За відповідний законопроект проголосували 267 депутатів.

Як пояснив перед голосуванням один з авторів законопроекту Олександр Кузьмук (член депутатської групи «Економічний розвиток»), до Кодексу законів про працю цим законом вноситься положення про те, що співробітникам, призваним на військову службу за призовом під час мобілізації на строк не більше одного року, гарантується збереження місця роботи, посади в установах та організаціях незалежно від підпорядкування та форми власності, а також середньої заробітної плати.

Згідно з пояснювальною запискою, прийняття закону дозволить громадянам України 40-55 років реалізувати свій конституційний обов'язок по захисту територіальної цілісності України, врегулювати питання призову на військову службу під час мобілізації приватних підприємців, не перериваючи їх підприємницьку діяльність.

Крім того, прийняття закону дозволить підвищити соціальні гарантії військовослужбовців, які призиваються на військову службу під час мобілізації, не допустити зниження соцгарантій офіцерам запасу, які під час мобілізації будуть призначені на нижчі посади, а також поліпшити комплектацію Збройних Сил України, Національної гвардії та інших військових формувань резервістами.

Джерело: ZAXID.NET
Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути