chrome firefox opera safari iexplorer

У Криму заблоковані 90% українських ЗМІ

12 березня 2014 о 16:45

На території Криму не залишилося жодного україномовного телеканалу

На території Криму заблокована робота 90% українських засобів масової інформації. Про це під час брифінгу сказала виконавчий директор Інституту масової інформації, представник міжнародної журналістської організації Репортери без кордонів Оксана Романюк, передає УНІАН.

«На території Криму 90% українських ЗМІ заблоковані. Не залишилося жодного україномовного телеканалу», — сказала вона. У той же час, на думку Романюк, до такої ситуації виявилися неготовими і правоохоронні органи, і правозахисники. Крім того, Романюк зазначила, що деякі кримські медіа продовжують працювати, зокрема кримськотатарський канал АТР.

«Він працює, напевно, завдяки тому, що під телеканалом ночують кожну ніч близько 100 кримських татар, які готові його захищати. І, напевно, тому, що є якесь розуміння у російської влади: якщо вони будуть штурмувати цей канал, то татари піднімуться його захищати, і буде різанина», — сказала Вона і додала, що на працівників АТР все-таки робиться тиск.

Також вона зазначила, що за її інформацією, багато кримчан  були незадоволені відключенням в автономії українських телеканалів.

Нагадаємо, 9 березня на території Криму відключили майже всі українські телеканали, які замінили російськими.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути